Νευρική Ανορεξία - Αυτοκαταστροφή
+7
sofia305
Bellatrix
NEKTARIOS_PI
lumosfan
Macguyver
iathen
XxBloomxX
11 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Νευρική Ανορεξία - Αυτοκαταστροφή
Ενα πολυ σοβαρό προβλημα κατα την γνωμη μου ειναι η Νευρική Ανορεξία..που μαστίζει όλο και περισσότερα κορίτσια στον χώρο της μόδας και όχι μόνο..Τ ανεαρά κορίτσια (απο 13+)αρχίζουν να νιώθουν οτι ειναι χοντρες,και έτσι ειναι ασχημες και οτι δεν θα αρεσουν..[Βλάκειες λεω εγω..]....Και με αυτον τον τροπο(με την ιδέα να χάσουν κιλα..τους καρφωνεται στο μυαλο οτι ειναι χοντρες..και το μυαλο ειναι σαν ενα προγραμμα(σαν τον υπολογιστη ενα πράγμα..)<<οτι του λες κάνει>>.Και έτσι..αποτυπώνεται αυτη η ιδέα στο μυαλό και δεν φευγει..με αποτελεσμα..το μυαλο να εχει πάρει την αποφαση οτι ο οργανισμός δεν χρειάζεται άλλο φαγητο..και έτσι αρχιζουν όλα..Και φτάνουν φυσικα στο χεριρότερο..τον θάνατο..(πολυ λιγες περιπτωσεις εχουν γλιτωσει απο αυτο).Τωρα ομως υπάρχει μια γυναίκα η οποια ειναι πολυ νέα(περιπου 24-25)και πάσχει 12 χρόνια απο Νευρική Ανορεξία.Οπως δήλωσε η ίδια θέλει πραγματικά να ζήσει..το προσπαθει αυτα τα 12 χρόνια..και κανει θεραπείες..εχει παρει πολυ λίγα κιλά..αλλα αυτα τα λίγα την βοηθησαν να σταθει στα πόδια της..γιατι πραγματικα δεν μπορούσε να κάνει τιποτα.. αλλα καθε μέρα προσπαθει..και κανει ενα βημα πάνω απο τον θάνατο..Και ολοι ελπιζουμε για το καλυτερο της δεσποινίδας Ιζαμπέλ Καρό..
εδω θα μπούν φωτογραφιες της...(όσοι θέλουν μπορούν να μην τις δούν)
φωτογραφία της για διαφημιστικη καμπάνια κατα της ανορεξίας..
και απο άλλες κοπέλες στην κατασταση της
και ακόμα δύο βίντεο που δηλώνουν πως βλέπει τον εαυτό της μια κοπέλα η οποια πάσχει απο την ασθένεια...
εσεις τι γνωμη έχετε???
εδω θα μπούν φωτογραφιες της...(όσοι θέλουν μπορούν να μην τις δούν)
- Σπόιλερ:
φωτογραφία της για διαφημιστικη καμπάνια κατα της ανορεξίας..
- Σπόιλερ:
και απο άλλες κοπέλες στην κατασταση της
- Σπόιλερ:
και ακόμα δύο βίντεο που δηλώνουν πως βλέπει τον εαυτό της μια κοπέλα η οποια πάσχει απο την ασθένεια...
εσεις τι γνωμη έχετε???
Έχει επεξεργασθεί από τον/την στις Παρ 30 Νοε 2007, 15:05, 5 φορές συνολικά
XxBloomxX- Πρόεδρος
-
Αριθμός μηνυμάτων : 684
Παράσημα : Δεν έχει.
Προειδοποιήσεις. :
Registration date : 21/10/2007
Απ: Νευρική Ανορεξία - Αυτοκαταστροφή
Για όλα φταίει αυτό το καλούπι που μας εχουν επιβάλει να σκεφτόμαστε ως το ιδανικό..
Όλοι αυτοί οι οίκοι μόδας κλπ μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε τόσο την εξωτερική μας εμφάνηση, που δε νοιαζομαστε να σκεφτουμε κιόλας..!
Πολλά παιδιά καταλήγουν να πάσχουν απο νευρική ανορεξία..
Οι άνθρωποι που πάσχουν, μπορεί να είναι σκελετοί, αλλά όταν κοιτουν τον εαυτό τους, νομιζουν ότι είναι πολύ χοντροί..!
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε παχύσαρκοι!
Η παχυσαρκία είναι εξίσου επικίνδυνη!
Πρέπει να έχουμε τόσα κιλα, ώστε να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας.
Παν μετρον άριστο, παιδια!!!
Όλοι αυτοί οι οίκοι μόδας κλπ μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε τόσο την εξωτερική μας εμφάνηση, που δε νοιαζομαστε να σκεφτουμε κιόλας..!
Πολλά παιδιά καταλήγουν να πάσχουν απο νευρική ανορεξία..
Οι άνθρωποι που πάσχουν, μπορεί να είναι σκελετοί, αλλά όταν κοιτουν τον εαυτό τους, νομιζουν ότι είναι πολύ χοντροί..!
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε παχύσαρκοι!
Η παχυσαρκία είναι εξίσου επικίνδυνη!
Πρέπει να έχουμε τόσα κιλα, ώστε να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας.
Παν μετρον άριστο, παιδια!!!
Είχα γράψει μία έκθεση στα αγγλικά σχετικά με αυτό το θέμα ... Νομίζω πώς η πρώτη μου φράση έφτανε για να καλύψει το υπόλοιπο του γραπτού... What a shame.. Τί κρίμα να χάνονται τόσο άδικα τόσες νέες κοπέλες?Γιατί όλα αυτά? Και τί κάνουν οι οίκοι μόδας και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι για αυτό το θέμα? Τίποτα! Αντί να ασχοληθούν και να ερευνήσουν το θέμα σε βάθως , να απαγορεύσουν τα υπερβολικά πρότυπα μοντέλων που λανσάρονται στις επιδείξεις κ΄λαθονται και ασχολούνται με ... άντε μην πω περισσότερα!
lumosfan- Βρήκες Δάσκαλο της πλάκας
-
Αριθμός μηνυμάτων : 135
Βαθμοί : 390
Προειδοποιήσεις. :
Registration date : 23/11/2007
+1
Απαράδεκτο,
αλλά όποιος πέσει στο λάκο, είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να συνέλθει.. κρίμα...
Απαράδεκτο,
αλλά όποιος πέσει στο λάκο, είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να συνέλθει.. κρίμα...
ena etio tis neyrikis anoreksias einai to tsigaro se sindiasmo me to internet ... (otan eisai prosilomenos sto internet anti gia fagito protimas ena tsigaro) (gia kapnistes)
η νευρική ανορεξία είναι ένα φοβερό χτύπημα για τις γυναίκες.μία στις 100 γυναίκες υποφέρει από νευρική ανορεξία.με την πάροδο των χρόνων τα ποσοστά μεγαλώνουνε γιατί κανένας δεν ξέρει τον τρόπο να το σταματήσει.είναι εύκολο να δεις μια γυναίκα που είναι παχύσαρκη και να προσπαθήσεις να την πείσεις να σταματήσει να τρώει -άσχετο με το αν θα τα καταφέρεις η όχι μπορείς να την πείσεις ότι εχει πρόβήμα-(αν και η παχυσαρκία είναι εξίσου φοβερο αν όχι φοβερότερο πρόβλημα) αλλά τη νευρική ανορεξία πως την πολεμάς;όταν είναι τόσο καλό να είσαι αδύνατος;όταν οι γονείς,οι φίλοι κανένας δεν μπορεί να την καταλάβει;πρέπει οι γυναίκες να βοηθήσουμε η μια την άλλη να δει ότι η ανορεξία οδηγεί στο θάνατο.πρέπει να θεσπίσουμε νόμους που να νομιμοποιούνε την αληθινή ομορφιά και όχι τα κατασκευάσματα των σχεδιαστών.
ποπο δεν θα ηθελα να ειμαι ετσι
sofia305- Stylist
-
Αριθμός μηνυμάτων : 514
Περιοχή : Στο Happy World
Βαθμοί : 225
Προειδοποιήσεις. :
Registration date : 22/11/2007
Παντως εχω ακουσει οτι σε καποιες χωρες απαγορευοντε τα μοντελα που ειναι κατω απο 50 κιλα.
Claire- Απόφοιτος δευτέρου στάδιου σπουδών
-
Αριθμός μηνυμάτων : 366
Περιοχή : Pigeon
Δουλειά/hobbies : μαθητρια/διαβασμα βιβλιων,μουσικη,ταινιες
Βαθμοί : 60
Προειδοποιήσεις. :
Registration date : 14/01/2008
Βασικά δεν νομίζω να ορίζουν τα 50 κιλά ως όριο αλλά κάποια τιμή του BMI.
τι είναι το Bmi?
akisn- Δάσκαλος της Πλάκας
-
Αριθμός μηνυμάτων : 465
Περιοχή : Τρίκαλα
Δουλειά/hobbies : μαθητής/αθλητισμός
Χιούμορ : πολύ
Βαθμοί : 515
Προειδοποιήσεις. :
Registration date : 28/11/2007
Δεν θυμάμαι ακριβώς. Νομίζω στα ελληνικά είναι Μεσος όρος μάζας σώματος.
Eleos...pws ftanoun ws ekei mono kai mono gt nomizoun oti 9a ginoun
pio omorfes?Pio asxhemes ginontai...para pl pio asxhmes...eleos...
pio omorfes?Pio asxhemes ginontai...para pl pio asxhmes...eleos...
xxxBallet_Girlxxx- Απόφοιτος δευτέρου στάδιου σπουδών
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Περιοχή : Καπου Στο Αγνωστο...
Δουλειά/hobbies : Μαθητρια/Πολλα
Χιούμορ : -------
Προειδοποιήσεις. :
Registration date : 07/07/2008
ναι έχεις δίκιο... άκου εκεί νομίζουν πως είναι χοντρές όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη... έλεος!!!!
MaRaKi_4_EvEr- Αστυνόμος
-
Αριθμός μηνυμάτων : 475
Περιοχή : Ε....κάπου θα'μαι κι εγώ!!
Δουλειά/hobbies : Μαθήτρια/βόλτες!!!!!!!!!!!!!!
Χιούμορ : δεν ξέρω...
Βαθμοί : 315
Προειδοποιήσεις. :
Registration date : 29/02/2008
Ni...eleos...
xxxBallet_Girlxxx- Απόφοιτος δευτέρου στάδιου σπουδών
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Περιοχή : Καπου Στο Αγνωστο...
Δουλειά/hobbies : Μαθητρια/Πολλα